UA-80442521-1

maanantai 29. elokuuta 2016

Perhepäivähoito vs. päiväkoti

Meidän perheen pienin, E 1v 4kk aloittaa päivähoitouransa viikon päästä maanantaina. Alunperin haimme osa-aikaista päiväkotipaikkaa, mutta lähimmät päiväkodit olivat täynnä, joten meille tarjottiin perhepäivähoitopaikkaa vajaan kilometrin päästä kotoa, omalta asuinalueeltamme. Ajatus perhepäivähoidosta kuulostaa nyt paremmalta, kuin päiväkoti koskaan. 81h-105h päivähoitotuntia kuukaudessa maksaa 164e. Mielestäni se on aivan kohtuullinen hinta. Vaikka ihan niin paljon tunteja meillä ei olisi ollut tarve ottaa, mutta vähempää meille ei annettu. Nyt voin kuitenkin ottaa töitä vastaan vähän enemmän, kuin olin ajatellut. Poika on neljänä päivänä viikossa hoidossa, josta kaksi päivää ovat lyhyempiä päiviä. 



E:n lisäksi hoitopaikassa on kaksi tyttöä ja neljännelle lapselle on vielä paikka. Hoitajalla on yli 10 vuotta kokemusta perhepäivähoitajana ja olen kuullut hänestä hyvää palautetta, joten vien pojan ihan rauhallisin mielin hoitoon hänelle. Mutta miten ihmeessä onnistun jättämään lapsen hoitoon ilman, että itken silmät päästä. Muutenkin herkistyn todella helposti ja tämä asia, jos jokin saa hanat aukeamaan. Silmät kostuvat pelkästä ajatuksestakin. En varmaankaan ole ainoa, tämän asian kanssa painiva. Poika kyllä pärjää hoidossa, siitä ei ole kyse. Pojalle se on kuitenkin yksi uusi virstanpylväs. Miehenikin on huomautellut, ettei sitten aio lähteä minun kanssa mihinkään joulujuhliin eskari- tai kouluaikanakaan, kun vollotan kuulemma aina :). Totta! Mutta lähteehän se kyllä. Istukoon vaikka eri rivissä ;). 



Tänään kävin päivähoidon aloituskeskustelussa, jossa vierähti pari tuntia. Perhepäivähoitaja vaikutti tosi mukavalta ja paikka lastenhoidolle oli tehty varsinaisen kodin viereen. Tilat ja kalusteet oli suunniteltu lapsia varten, joten varsinaisia vaaranpaikkoja tilassa ei ole. Heti huomenna pääsemme pojan kanssa tutustumiskäynnille päivähoitoon.

Millaisia kokemuksia sinulla on perhepäivähoidosta? Mitä plussia ja miinuksia löytäisit perhepäivähoidosta vs. päiväkodista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kommentoit! =)