UA-80442521-1

keskiviikko 24. elokuuta 2016

Knoppitietoa Pohjois-Norjaan haaveileville

Itse pohdin muutamia asioita ennen reissua, jotka olisi ollut hyvä tietää. Paljon löytyy netistä, mutta osa on vanhentunutta tietoa ja usein tiedonjyväset pitää etsiä useilta eri sivuilta. Tässä blogitekstissä kerron meidän matkan knoppitiedot.

Matkan suunnittelu

Emme suunnitelleet matkaa kovin tarkkaan, jotta voitaisiin kulkea paikasta toiseen fiiliksen mukaan. Ensimmäinen yöpyminen haluttiin kuitenkin lyödä lukkoon jo edellisenä iltana. Varaukset tehtiin kahdessa tapauksessa booking.com kautta. Viimeinen eli kolmas majoitus käytiin kysymässä paikan päällä onko tilaa. Booking.com majoitusvaihtoehtojen selaaminen ja varaaminen oli helppoa. Myös leirintäalueet näkyivät sivustolla.

Valuutanvaihto

Vaihdoimme valuuttaa (Nkr = Norjan kruunuja) vain noin 200e edestä. Osuuspankissa ei olisi voinut vaihtaa valuuttaa, jos siellä ei ole tiliä. Valuutanvaihdosta he perivät 5e. Käteistä ei välttämättä olisi tarvinnut, mutta otimme varalta mukaan, jos kortit ei jostain syystä pelaakaan. Käteisellä maksoimme lähinnä ruoat ja lauttamatkan Svolvaerista Skutvikiin. 


Meidän yöpaikat

Scandic Narvik - 2hlö 130e / yö. Siistit huoneet ja yleisilme,  aamupala melko hyvä. Joskaan ei yhtä monipuolinen kuin Suomen Scandiceissa. Ainakin niissä, joissa itse olen yöpynyt.

Scandic Svolvaer - 2hlö 155e / yö. Lofoottien puolen välin tienoilla. Kohtalaisen siisti. Ei uudemmasta päästä. Aamupala melko kehno. Hyvin viihdyttiin kuitenkin. Erittäin hienolla paikalla. Svolvaer oli isohko kaupunki. Löytyy parin tunnin venesafareja yms. 

Kobbelv Vertshus, Sörfjordmoenissa - melko lähellä Fauskea, mantereen puolella. 2 hlö 130e/yö. Hienot maisemat näkyi huoneen ikkunasta. Huone kohtalainen. Pistorasia roikkui seinästä, eikä saatu jääkaappia toimimaan. Kelpo majoituspaikka, mutta hinta-laatusuhde ei kohdannut. Majoituspaikan pihalta lähtee pari patikointireittiä. Maisemissa ei ollut moittimista. 

Huoneet varasimme Booking.comistaAlennukset jopa -50%! Voimassa vuoden 2017 loppuun.
Scandic Narvik


Scandic Narvik, aula

Scandic Narvik, huone 14.kerros

Scandic Narvik, aamupala

Tunnelit, tietullit ja lauttamatka

Tunneleita oli reitillämme paljon. Tunneleiden pituus oli 500m-6km. Tietulleja niistä ei makseta. Norjassa uudet sillat ja tunnelit kustannuskulut kerätään tietulleina. Tietulleja ei enää peritä, kun esimerkiksi silta on kustannettu. Norjan valtio maksaa siltojen ja tunneleiden ylläpidon. Narvikista pohjoiseen päin poistuttaessa oli tietulli, jossa kamerat kuvaa. Samoin Harstadissa oli parikin kamerarysää. Meillä ei ollut AutoPass:ia, mutta löysimme netistä norjankielisen sivuston, josta voi rekisteröityä käyttäjäksi. Sivustolla on vierailijoille oma kohta englanniksi, josta voi rekisteröityä. Muuten n.40e lasku tulee kotiin myöhemmin. Rekisteröityessä käyttäjäksi tietulli laskuttaa luottokortilta vain toiminnassa olevista tietulleista. Meillä jää vielä nähtäväksi, kuinka paljon laskua tulee. Muutamia euroja, uskoisin.
Lauttamatka maksoi (henkilöauto + 2hlöä) 456Nkr eli noin 50e.

Lofootit

Lofooteilta löytyi kiva akvaario, jossa eleli eri altaissa ja akvaarioissa jos jonkin näköistä merenelävää (kaloja, meritähtiä, rapuja, hylkeitä yms.). Akvaario sijaitsi hieman Svolvaerin eteläpuolella. Liput kahdelta henkilöltä maksoi n.25e.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kommentoit! =)