UA-80442521-1

keskiviikko 17. elokuuta 2016

Synttärit kohtuudella, kiitos.

Syntymäpäivien järjestäminen on meillä pian taas ajankohtaista. Vaikka kyseessä on 40-vuotis syntymäpäivät, aloin samalla pohtia jälleen ylipäätänsä syntymäpäiväjuhlia ja niihin liittyvää ylisuorittamista. Pojan nimiäistäkin otin aluksi hirveän stressin, että kaikki pitää olla täydellistä. Olin tilaamassa jopa heliumia netistä, koska halusin ilmapallojen pysyvän ilmassa, eikä roikkuvan verhotangoista holtittomasti. Lopulta kuitenkin ymmärsin, että 4kk:n ikäistä lasta tuskin "holtittomat ilmapallot" häiritsevät ja tuskinpa vieraatkaan niihin sen kummemmin huomiotaan kiinnittävät. Sitä paitsi, kutsuttuna on perheemme lähipiiri, kysessä ei ole mikään valtionvierailu.

Pojan 1-vuotis synttäreillä osasin jo ottaa huomattavasti rennommin. Näyttäisi siltä, että monet panostavat erityisesti lasten syntymäpäiviin. Mietin usein, kuinka moni järjestää hienoakin hienommat juhlat siksi, koska itse todella nauttivat laittaa kaikki viimeisen päälle. Ja kuinka moni juoksee kaupassa hermoillen, osaako järjestää yhtä hienot puitteet juhlille, kuin naapurin Birgitan äiti. Itse ainakin tiedän tapauksia, jossa perheen äiti hermoilee syntymäpäivien vuoksi vain ja ainoastaan siksi, kun lapsen kaverilla oli lastenkutsut kuin lehtien sivuilta tai amerikkalaisesta elokuvasta. Lapset vähät välittävät millaiset viirit tällä kertaa roikkuu katosta. Ennen ( "silloin kun minä olin lapsi" ) oli tarjolla perinteinen kermakakku kynttilällä, keksiä ja mehukannu pöydässä ja se riitti hyvin lapsille ja aikuisillekin. Nykyään on jos jonkinlaista kakkua, viirejä, pillejä, jopa ilmapallotaiteilijoita tai muuta ostettua ohjelmaa viihdyttämässä lapsia. Ja eräs asia mitä en ymmärrä on lahjat vieraille! Minkä ihmeen vuoksi vieraille pitää ostaa jokin pikku pussi rompetta mukaan kotia viemisiksi? Meillä siihen hommaan ei ole lähdetty ja toivoisinkin, että palattaisiin kärjistettynä takaisin siihen kermakakku ja kynttilä -linjalle. Tottakai on kiva hieman koristella ja panostaa tarjottaviin, mutta se kaikki muu hössötys siinä ympärillä on melkolailla turhaa. Loppujen lopuksi samalla vaivalla saa tyylikkäät koristelut kuin perinteisetkin serpentiinit ja ilmapallot. Joten miksipä ei?! Mutta ne lahjapussit vieraille....ne voitaisiin jättää suosiolla kauppoihin.

Ensimmäinen syntymäpäivä


On kuitenkin paljon äitejä, jotka nauttivat juhlien järjestelyistä, haluavat ja osaavat tehdä kaikki itse ja viimisen päälle hienosti. Mutta he/me, jotka ei osata leipoa täydellisiä kakkuja, ei jakseta panostaa erityisiin koristeluihin, eikä haluta tuhlata rahaa tai ei edes välttämättä ole mistä tuhlata..... heitetään pois turha vertaileminen ja annetaan muiden järjestää niitä erityisen hienoja juhlia. He, jotka oikeasti niiden järjestämisestä nauttivat, tuskin tekevät sitä luodakseen paineita muille. Keskinkertainen on ok!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kommentoit! =)