UA-80442521-1

perjantai 26. elokuuta 2016

Norja / kuvapäiväkirja, Day 1
Neljän päivän reissu Norjaan starttasi varsinaisesti ylitettyämme Suomen ja Ruotsin rajan.
Tie Torniosta Ruotsin ja Norjan rajalle on maiselmaltaan puuduttavan tylsä. Hanki hyvää matkaseuraan niin 5-6 tunnin ajomatka menee kohtuullisen nopeaa. Yhtä yksitoikkoinen on matka Ruotsin puolella, kun ajetaan Norjan Fausken läpi ja lähdetään kohti Luulajaa ja Haaparantaa. Ennen rajaa ehtii kuitenkin tulla kapea vuoristotie, josta on niin hulppeat maisemat, että jännityksestä haukoin henkeä. Alapuolella on rotko ja tietä reunustaa matala kaide. Norjan puoli on kokonaisuudessaan niin jylhää ja hienoa seutua, että Ruotsin puuduttavat tienpätkätkin saavat anteeksi kaiken sen yksitoikkoisuuden.

Jällivaaran asema

Ruotsalainen pårå


Ajoimme siis Torniosta yli Ruotsin puolelle. Kalixista, Jällivaaraan (Gällivare) ja Kiirunan kautta Riksgränseniin ja sieltä Norjan puolelle Narvikiin. Välillä pydähdyimme kahville tai tekaisimme ruisleivät. Matkassa meillä oli kylmälaukku, joka sai auton tupakansytyttimestä virtaa ja pysyi kylmänä. Taisimme kantaa suurimman osan eväistä vielä takaisin kotiinkin. Päivät ja ajomatkan meni niin nopeaa, että emme muistaneet oikein syödä vasta määränpäässä iltasella ja silloin yleensä käytiin ravintolassa syömässä.


Narvik
Näyteikkunashoppailua Narvikissa


Ruokailu Bella Napolissa, Narvikissa

Ravioli, Bella Napoli, Narvik

Ensimmäinen yö buukattiin Booking.comista pari päivää ennen lähtöä, muuten ajattelimme katsoa aina iltasella mihin päädyttäisiin ja sen jälkeen selata samaiselta sivulta majoitusvaihtoehdot. Samalla sivulta löytyi campingit, hotellit, hostellit ja muut vaihtoehdot. Verkkosivu oli luotettava ja hotelliin päästyämme noudimme käytännössä vain avaimen ja lähtiessämme maksettiin huone. Kaikki oli kirjattu netin kautta etukäteen, joten homma toimi tosi jouhevasti.

Scandic Narvik
Hotellin aulassa

Lepohetki hotellihuoneessa

Scandicin hotelli oli perus Scandicin tasoa. Huoneet olivat siistit ja aamiainen melko monipuolinen. Aamupuuroa ja salaatinlehtiä leivän päälle jäätiin tosin kaipaamaan.
Yövyimme hotellin 14. kerroksessa. Maisemat oli hienot ja maisemat tuntuivat kuin vaihtuvan sitä mukaa, kun aurinko laski.  Etenkin aamulla maisema oli vaihtunut tyystin! Aamulla koko kaupunki ja vuoret olivat kadonneet johonkin. Ja me oltiin tultu katsomaan maisemia!! :). Onneksi sumu ja pilvet pikkuhiljaa siirtyivät pois ja saatiin toisenakin päivänä nähdä vuortenhuiput.

14.kerros Scandic Narvik

Näkymät huoneesta auringon laskettua

Näkymät huoneesta aamun valjettua
Ravintolassa syödyn illallisen jälkeen kävimme kävelemässä Narvikissa ja drinkeillä hotellin 16.kerroksen baarissa, josta oli hienot näkymät koko kaupunkiin. Sen verran pitkähkö ajomatka alkoi väsyttämään, että oli ihana painella suihkuun ja hotellin puhtaisiin lakanoihin nukkumaan. Unta ei tarvinnut kauaa odotella.

16th floor


"Iltapalalla"


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kommentoit! =)