UA-80442521-1

lauantai 27. elokuuta 2016

Norja / kuvapäiväkirja, Day 2

* sisältää mainoslinkin

Aamu valkeni Narvikissa sumuisissa merkeissä. Aamupalan jälkeen lähdimme ajelemaan kohti Harstadia. Onneksi Norjassa ilmat vaihtelee nopeasti, joten sumukin häipyi aikanaan ja pilvisen sään jälkeen oli ihana aurinkoinen iltapäivä ja ilta.

Harstad oli yllättävän iso rinnekaupunki. Oltiin ajettu pitkään vuorien keskellä, keskellä ei mitään. Yhtäkkiä eteemme ilmestyi kaupunki, kuin tyhjästä. Kaupunki vaikutti todella vilkkaalta ja busseja meni sikin sokin pitkin kapeita kaupungin teitä. Itse pohdin, miten kaupunki "toimii" talvisin. Miten kukaan pääsee omaan pihaansa rinnekoteihin ilman hinausapua, miten ylipäätänsä kaupungissa pääsee talvella liikkumaan, kun se kesälläkin näyttäytyi vilkkaana kaupunkina ahtaine teineen. Teimme kaupunkiin vain pienen piipahduksen ja lähdimme ajelemaan kohti Lofootteja ja etsimään sieltä seuraavaa yöpaikkaa.

 Lofooteille menossa

P-paikalla kartoitimme jälleen yöpymispaikkoja netistä. Itse olen aina kotimaassa varannut hotellihuoneet suoraan sähköpostilla tai puhelimitse hotellin respasta, kun olen aina halunnut olla täysin varma varauksen paikkansapitävyydestä. Mieheni puolestaan käyttää netin sivustoja esimerkiksi EBOOKERSIA ja muita hotellien buukkaussivustoja majoituksen varaamiseen, jotka kyllä ovat osoittautuneet kerta toisensa jälkeen toimiviksi ja luotettaviksi tahoiksi kotimaassa ja nyt Norjassa.

Svolvaerissa olisi ollut mahdollisuus käydä parin tunnin Lofoten-charterboat -veneretkillä. Joku toinen kerta voisi osallistuakin tuollaiselle retkelle tai käydä katsomassa valaita valassafarilla.

Veneretkeltä palaavia

Svolvaer
Paussi yhdellä useista muistomerkeistä

Svolvaeriin saavuttiin iltasella


Scandic Svolvaerissa aamupalalla
     Norja / kuvapäiväkirja, Day 1 pääset lukemaan tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kommentoit! =)