UA-80442521-1

tiistai 27. syyskuuta 2016

Pikkuleipäleimasin

Jo kesällä tulin ostaneeksi pikkuleipäleimasimen ja nyt vihdoin viimein ajattelin kokeilla sitä. Näin joulua lähestyttäessä olen pohtinut mitä jouluviemisiä sitä jouluksi keksisi aikuisille, samalla kun vie sukulaislapsille lahjoja. Ideoita on ollut muutamia. Punaviini on helppo vieminen joulupöytään, mutta voisihan sitä nähdä vähän enemmänkin vaivaa. Aikuisille (isovanhempia ja miestäni lukuunottamatta) en ole enää ostanut juurikaan lahjoja, vaan pyrin jatkossakin tekemään tai ostamaan jotain, josta ei jää ylimääräistä roinaa kenenkään kotiin pyörimään.

Pikkuleipäleimasin


Olen ajatellut tehdä Paholaisen hilloa sieviin purkkeihin ja liittää mukaan Paholaisen hillon ohjeen . Toinen idea olisi tehdä piparkakkuja, jotka on koristeltu pikkuleipäleimasimella. Ne saisi paketoitua kauniisti sellofaaniin tai kirkkaaseen purkkiin, jonka koristeluun riittäisi pakettinauha.


Piparkakut onnistuivat melko hyvin. Piparkakkutaikina oli hyvä kaulita melko ohuiksi, jotta teksti näkyy vielä paistamisen jälkeenkin. Leimasinta voi tuputtaa hieman jauhoissa, ennen taikinaan painamista, jotta se ei jäisi kiinni. Piparkakkutaikinaan leimasin ei jäänyt kiinni, vaikkei leimasinta käyttänytkään jauhoissa. Kokkiman -sivuilta löytyy samantyyppinen keksileimasin, kuin omani. Keksileimasimen löydät TÄÄLTÄ . Samaiselta sivulta löytyy myös perustaikinan resepti leimasinkekseille. Kokkiman-sivusto on kotimainen verkkokauppa, josta näytti löytyvän kaikkea mahdollista ruoanlaittoon ja leivontaan, myös aineksia!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kommentoit! =)