UA-80442521-1

lauantai 10. syyskuuta 2016

Haaveilua lukuhetkestä / tilauksessa muun muassa Lujasti lempeä

*teksti sisältää mainoslinkkejäMinulla on tälläkin hetkellä kaksi kirjaa kesken. En ole mikään kirjojen suurkuluttaja. Kirjat ovat olleet kesken kohta jo vuoden verran. Toinen kirjoista on dekkari ja toinen Sofi Oksasen Norma. Olen huono keskittymään tietyn tyyppisiin kirjoihin. Tarvitsen rauhallisen hetken, ei keskeytyksiä ja kirjalla on oltava kiinnostava alku, jotta pääsen juoneen mukaan.

Miehelläni on aivan älyttömän hyvä keskittysmiskyky, ainakin mitä tulee kirjojen lukemiseen. Hän lukee keskimäärin kirjan per viikko. Joskus taitaa mennä parikin, jos hänellä on vain aikaa lukemiseen. Hän uppoutuu kirjaan, eikä kuule eikä näe silloin mitään. Uskomatonta! Minäkin haluan tuollaisen taidon! Olisipa ihana olla jonkin aikaa ilman, että kuulisi kaiken ja olisi kokoajan tietoinen, mitä ympärillä tapahtuu. Itsellä on aina korvat höröllään joka suuntaan ja mietin vähintäänkin seuraavan päivän kauppalistaa, samalla, kun luen saman kappaleen yhä uudelleen ja uudelleen.

Image for Lujasti lempeä from Suomalainen.com


On kuitenkin pari kirjaa, jotka olen lukenut useammin kuin kerran. Ihan perusklassikko Agatha Christien Eikä yksikään pelastunut (paremmin tunnetaan nimellä Kymmenen pientä neekeripoikaa) on yksi niistä kirjoista. Muut moneen kertaan luetut ovat Paul Reiserin Parisuhteellisuus ja Lapsekas parisuhde. Minulla on ollut itselläni kummatkin kirjat, mutta olen laittanut ne kirpputorille jo vuosia sitten. Nyt olisikin mukava lukea kirjat uudelleen, kun olen itsekin parisuhteessa ja lapsikin on. Vaikka lapsettomana sinkkunakin minua kiinnosti kyseiset kirjat ja kerronta niissä oli hauskaa ja helposti samaistuttavaa (ilman miestä ja lastakin), voi olla, että saisin niistä vieläkin enemmän nyt. Paul Reiser on tuttu Hulluna sinuun -sarjasta. 

Tällä hetkellä en saa romaaneja luettua loppuun, mutta hirvittävä hinku olisi kirjoja lukea iltasella. Syksykö senkin sai aikaiseksi? Tilasinkin suomalainen.comista Maaret Kallion Lujasti lempeä. Lujasti lempeä on tarjouksessa kirjakaupan verkkokaupassa (19.95e). Myymälöissä hinta on kalliimpi. Maaret Kallion kirjan pääset tilaamaan tästä.

Uudelleen hankinnassa

Löysin Paul Reiserin kirjat käytettynä netistä ja erittäin halvalla (n.5e /kpl). Parisuhteellisuus -kirjaa oli myynnissä useampi. Lapsekas parisuhde -kirjaa jäi tällä hetkellä myyntiin yksi kappale. Jos kiinnostuit, klikkaa tästä (parisuhteellisuus)
tai tästä (lapsekas parisuhde).
Kyseessä oli sivusto nimeltään Finlandiakirja.fi, joka on itselleni aivan uusi tuttavuus. Kyseessä on siis netistä löytyvä antikvariaatti / divari. Siihen lähden tutustumaan vielä tarkemmin. Ehkä löydän sieltä kirjan, jonka olemassa oloa en ole enää muistanutkaan. Ehkä löydän sieltä lapselleni suosikki kirjoja omasta lapsuudestani, kuten Topi ja Tessu <3Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kommentoit! =)