UA-80442521-1

lauantai 10. syyskuuta 2016

HBD nelkyt vee (tarjoilu)

*mainoslinkki

Voileipäkakku

Taisi olla kolmas tai neljäs kerta, kun tein samaisen voileipäkakun. Tai ylipäätänsä voileipäkakun. Kerralla löysin hyvän ohjeen, joten mitä sitä vaihtamaan. Tällä ohjeella tulee niin hyvää tarjottavaa (joka kerta), ettei mene aikaakaan, kun tarjotin on tyhjä. Suosittelen kokeilemaan! Kyseessä on kinkkuvoileipäkakku ( kinkku-paprikatäyte ja suolakurkku-sipulitäyte). Noudattelen hyvin pitkälle tätä reseptiä, joka löytyy Liian hyvää -blogista. En kuitenkaan käyttänyt vuokaa ja tein kakusta leveämmän ja matalamman. Pääasiassa ainekset olivat kuitenkin samat.

Voileipäkakku menee aina viimeistä murua myöten

Kokeile Maku-lehteä ja voit valita lahjaksi Jamie OliverinBBQ Grillauskirjan tai CeramiChef-veitsisetin Viisi lehteä vain 21 euroa!*

Muita tarjottavia oli anopin leipomat pikkupizzat (nam!) ja kaupan hyllyiltä löytyviä herkkuja.

Yllätyskakku miehelle

Tilasin entiseltä koulukaveriltani kakun mieheni synttäreille. Hän oli leiponut kakun vuosi sitten myös pikku pojan nimiäisiin ja sen lisäksi, että kakku oli täydellinen ulkomuodoltaan, myös maku oli todella hyvä. Oli siis selvää, että käännyin tässäkin kakkutilauksessa hänen puoleen. Löysin netistä kivan idean kakkuun ja kävin näpsäisemässä veneestämme kuvan ja lähetin sen kakkupaperi.fi -sivustolle, josta vaniljakakkukuva saapuikin melko pian. Kakussa oli valkosuklaamoussea, mansikkaa, mustikkaa ja mitähän lie. Mutta oli se hyvää! Ja kakku oli komea. Katso vaikka itse! ;)

Vanhalta koulukaverilta tilattu kakku. Maku ja näkö 10+


Gluteenittomat tarjottavat

Gluteenitonta ruokavaliota noudattavat pyrittiin ottamaan huomioon niin suolaisessa, kuin makeassa tarjoilussa. Ehkä vähän tylsästi menin sieltä, mistä aita on matalin, mutta oli se melko "turvallinenkin" tapa saada pöytään tarjottavaa, joka on varmuudella gluteenitonta. Kaupan pakastealtaan Daim-kakku toimitti makeantarjoiltavan virkaa, samoin kuin gluteenittomat minttukeksit. Suolaista puolta edusti gluteenittomat karjalanpiirakat munavoilla. Lisäksi esimerkiksi sipsit sopivat myös gluteenittomille.

Juomat

Juomia pyrittiin varaamaan reilusti ja monipuolisesti. Tarjolla oli olutta, lonkeroa ja siideriä.
Mieheni valmisti myös boolia ja itse tein lakushotteja tarjolle. Myös alkoholitonta siideriä löytyi.
Lakushotteja tein yhteensä 0,7l. Keitin vettä 3dl, johon liuotin Lakritsal-kiekkoja neljä pötköä. Jäähtyneen lakuveden (4dl) kaadoin 3 desilitraan Leijonaa (kirkasta).
Miehen valmistamassa boolissa oli kirkasta 0.7l, Russchiania 1,5l. Spritea 1,5l ja Metsmaasika-likööriä 0,25l.

Aika perustarjoilut siis. Ei tarvinnut kiristellä hampaita ja yrittää ylisuorittaa. Seura teki juhlasta täydellisen. Mitään erityistä ohjelmaa syntymäpäivillä ei ollut. Rantasauna lämmitettiin. Miehet saunoivat ja naiset juttelivat keskenään paviljongissa. Syysillat ovat sen verran viileitä, että suurimman osan ajasta vietettiin kuitenkin sisätiloissa. Oli kyllä hauskat kekkerit. Ja mukava oli tutustua paremmin miehen ystäväpariskuntiin, joista osa on jäänyt muutaman vuoden varrella itselleni vähän vieraiksi, kun ei olla saatu aikaiseksi kylästellä. Nyt täytyy skarpata! =)2 kommenttia:

  1. Huh, aikamoisen upeat on olleet syömingit ja juomingit ;) http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. No venekakku oli kyllä upea! Helpolla ollaan kuitenkin päästy, kun kakku tilattiin ja muu tarjoilu olikin sitten melkoisen helppo järjestää =).

    VastaaPoista

Kiva, kun kommentoit! =)