UA-80442521-1

tiistai 20. syyskuuta 2016

Äitikin kaipaa lohdutusta

Kun lapset sairastavat, heitä usein passataan ja yritetään tehdä heidän olo mahdollisimman mukavaksi. Kun isät sairastavat, hekin saavat mahdollisuuden levätä ihan rauhassa ja parannella oloaan. Kun äidit sairastavat, he tekevät silti ruoan, käyvät kaupassa, hoitavat lapset ja kotiakin sen verran kun jaksavat, oli sitten kuinka kipeä tahansa. Tarkemmin ajatellen, ei äidin venymistä huippusuorituksiin taida kukaan edes vaatia, mutta jossain takaraivossa kai se on, että pitäisi jaksaa.

Itse olin tovi sitten reilun viikon flunssassa. Ruoan kyllä laitoin ja pyykit pesin, mutta imuroimisen jätin suosiolla väliin, samoin kuin luutuamisen. Nuoriso kuitenkin imuroi, joten ei hukuttu pölyyn. Mies puolestaan huolehti pojasta töiden jälkeen iltaisin vähän enemmän, joten sain pitkän päivän jälkeen mahdollisuuden levätä. Ja olipa mukavaa saada mieheltä myös kukkia ja Hopea Toffeeta kauppareissulta. En tiedä toiko mies kukkia sen vuoksi, kun olin kipeänä vai muuten vain, mutta kukat ja pitkä halaus piristivät paljon. En ole aikaisemmin edes huomannut, että minäkin kaipaan lohdutusta ja huolenpitoa, kun olen sairaana. Silloin vasta havahdun siihen, kun saan halauksen, kukkia tai käsketään mennä lepäämään.

Päivän piristys 
Kipeänä ja väsyneenä sitä toisinaan sortuu martyyri-asenteeseen. Sitä tulee tehtyä enemmän kuin olisi pakottava tarve ja sitten sitä miettii mielessä, kuinka sitä pitää kipeänäkin vain yrittää jaksaa hoitaa kaikki tekemättömät asiat. Pitääkö tosiaan? Kuka niin on sanonut? Tällä kertaa sairaana ollessani olen hoitanut vain kaupassa käynnit, ruoan laiton ja huolehtinut perheen pienimmäisestä. Eikä meidän koti ole kaatunut tai ole tapahtunut mitään peruuttamatonta. Lisäksi olen saanut apua, kun olen sitä pyytänyt! Esimerkiksi pojat tekivät jälkiruoaksi pannukakkua, sillä välin kun tein päivän ruoan. Perheen tyttö teki viikon kotityönsä eli imuroi ja tyhjensi tiskikoneen. Ja joskus voi ne pakollisetkin asiat lykätä tuonnemmaksi. Kyllä sitä ehtii sitten terveenäkin!

Karkkipussi ja tv:stä hömppää =  äiti lepää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kommentoit! =)