UA-80442521-1

tiistai 21. maaliskuuta 2017

Sotkua kerrakseen?

Meidän E (1v11kk) on jo pitkän aikaa syönyt itse. Äiti kuitenkin kelpaa avuksi, ainakin toistaiseksi, kun pitää lautanen rapata, muuten ei ole muilla asiaa työntää lusikkaa suuhun, vaan kaikki pitää tehdä itse. Juominen puolestaan on vielä holtitonta, mikäli nestettä on enemmän, kuin pohjan peitoksi. Edelleen siis on tarvetta ruokakaukalolle, todennäköisesti melko pitkäänkin. Aikaisemmin hankitut ruokakaukalot ovat menneet rikki ja osan olen pilannut tietämättömyyttäni tiskikoneessa. Nyt heitin huonot ja rikkinäiset kaukalot roskiin ja tilalle ostin yhden ainoan, joka sitä paitsi oli hienokin, "pakko saada" -osastoa. 

Silikoninen ruokakaukaloUusi ruokakaukalo on tehty 100% elintarvikeluokan BPA-vapaasta silikonista. Ja tämän ruokakaukalon saa pestä tiskikoneessa! Se on pehmeä ja istuu hyvin päällä. Ostin ruokakaukalon kivijalkamyymälästä, mutta kyseisiä ruokakaukaloita on tilattavissa Lastentarvike Vesseleiden nettisivuiltakin. Ruokakaukalomalleja voit selata suoraan täältä.

Ruokailut meillä on sujunut tähän asti hyvin. E syö kaikkea ja runsaasti. Ainoastaan puuro on alkanut menettää viime aikoina menestystään ja välillä ollaankin turvauduttu viiliin ja mysliin aamu-/iltapalalla. Ruoka-aineallergioitakaan ei ilmeisesti ole. Olen kyllä viime aikoina ollut vähän huolissani pitkään kestäneestä ihottumasta/rohtumasta, joka on E:n suun ympärillä. Alunperin ajattelin sen johtuvan pakkasista ja viimasta, joka olisi kuivattanut suun ympärystän. Etenkin, kun kulmahampaiden puhkeaminen on saanut pojan kuolaamaan ja leuka onkin sitä myöten märkä, tämän tästä. Rohtuma on kuitenkin nyt kestänyt jo yli kuukauden, joten varasin hoitajalle ajan huomiselle, jotta päästäisiin selvyyteen onko pojalle tullut ruoka-aineallergia, vai onko kyse tosiaan normaalista rohtumasta. Ihottuma välillä lehahtelee ja välillä rauhoittuu, toisinaan se leviää ja toisinaan sitä ei ole kuin pienellä alueella. Ehkäpä huomenna ollaan senkin suhteen hieman viisaampia =).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kommentoit! =)