UA-80442521-1

maanantai 27. maaliskuuta 2017

Muistathan suojata lapsesi silmät?

Oletko muistanut suojata lapsesi silmät auringolta? Tiesitkö, että lapsen kirkas mykiö läpäisee 95% silmään tulevasta valosta? Vastaava luku yli 25-vuotiailla on vain n. 25%. Netti on pullollaan jos jonkin näköisiä muodikkaita lasten aurinkolaseja, mutta niissä harvoin näkee merkintää UVA- ja UVB suodatuksesta. Ja koska pelkät tummat linssit eivät suojaa lapsen silmää, ovat lasit för mitättömät, vaikka ne näyttäisivät kuinka muodikkailta.

100% UVA- ja UVB -suoja
Meidän pian 2 vuotta täyttävälle ostettiin uudet aurinkolasit viime viikolla, mutta niiden käyttöönotto ei ollutkaan ihan yksinkertaista. Pojalla oli ollut samanlaiset lasit, kun hän oli vauva ja ajattelin, että lasien käyttö on yhtä mutkatonta kuin ennenkin. Mutta, kun tuli ulos lähdön aika ja aloin laittaa pojalle laseja, hän ei niitä suostunutkaan pitämään. Nyt hän on saanut niihin tutustua rauhassa kotona ja leikkiä niillä. Nyt hän jo asettelee niitä päähänsä ja käy vilkuilemassa itseään peilistä. Näyttää siis lupaavalta, että saadaan ne pian kunnolla käyttöön. Tämä on asia, jossa en aio antaa periksi. Silmien terveys on kuitenkin tärkeä juttu ja altistamalla pienen lapsen silmät auringonvalolle voi lapsi kärsiä muun muassa lumisokeudesta, eli sarveiskalvon palovammasta. Ja jokainen kenellä on joskus lumisokeus ollut, tietää kuinka ikävä ja tuskainen tunne se on silmässä. Mikäli auringonvalolle altistuu pidempään, se voi aiheuttaa jopa ennenaikaista kaihia ja silmänpohjan sairauksia aikuisiässä.

Leikinvarjolla totuttelua uusiin laseihin
Ostaessamme pojalle aurinkolaseja saimme Lastentarvike Vesselit myymälästä hyviä vinkkejä lapsen silmän suojaamiseen aina linsseistä, mallista ja istuvuudesta lähtien. Esimerkiksi en ollut ajatellut, että silmät tulee olla suojattuna myös sivuista. Lastentarvikeliikkeistä voit löytää lapsellesi sopivat aurinkolasit, eikä reilu 20e ole mielestäni kallis hinta pienten silmien suojaamisesta. Sopivia kakkuloita lapsellesi voit selata esimerkiksi TÄÄLTÄ.


Aikuisten aurinkolaseista voit käydä nappaamassa alennuksen seuraavasta Lensonin linkistä.
Kaikista aurinkolaseista -10% alennus + ilmainen toimitus * koodilla SUNNYSALE. Koodi on voimassa 31.8.2017 saakka.

*mainoslinkki


1 kommentti:

  1. Hyvä muistutus kaikille!
    Myös aikuisten kannattaa käyttää (kunnon) aurinkolaseja jatkuvasti aurinkoisella säällä

    https://faijahommia.fi/

    VastaaPoista

Kiva, kun kommentoit! =)