UA-80442521-1

keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

Maksaakko tyhjästä vai viedäkkö väkisin?

Joskus niin harmittaa viedä poika varapäivähoitoon. Kun perhepäivähoitaja sairastelee on poika vietävä varapäivähoitoon päiväkotiin, eikä E (1v11kk) näytä tottuvan siihen millään. Viime viikolla varahoitopäiviä tuli neljä ja aina yhtä sydäntäsärkevällä itkulla poika hoitoon jäi. Hoitajat kertoivat päivän päätteeksi, että hän oli toisinaan itkeskellyt kesken päivänkin. Pääasiassa päivät olivat kuitenkin menneet hyvin aamuisten itkeskelyjen jälkeen.


Kun päiväkoti lähestyy, E alkaa joka aamu saman suostuttelun: "Äiti, Ei!.... Mummilaan". Hän haluaisi mieluummin mummin ja papan luo hoitoon, tietysti. Eilen poikaa ei meinannut saada edes puettua ulkovaatteisiin, kun hän itki ja huusi lattialla "apua". Yritin kertoa, että tällä kertaa hän pääsisi omaan hoitopaikkaan, perhepäivähoitajalle, mutta mikään ei tuntunut auttavan. Pukeminen oli vaikeaa ja ennen kuin olin saanut kammettua pojan rattaisiin, oli itselläni jo hiki päässä. Vihdoin, kun päästiin perhepäivähoitajan luo, E piristyi ja asteli sisään. Kävimme pesemässä kädet ja hän marssi reippain askelein kohti aamupalapöytää. Itsellänikin oli parempi mieli, kun poika jäi niin iloisesti hoitoon. Kunpa varahoitopäivät jäisi ihan minimiin, niin voin ne päivät järjestellä muilla tavoin. Varatut päivät kuitenkin menevät omasta lompakosta, joten ihan huvikseen niitä ei tekisi mieli maksella. Juuri katselin helmikuun hoitomaksua. Maksettava on täysi summa, vaikka hoitopäiviä on käytetty vain kymmenen.

On elämään onneksi mahtunut muutakin, kun päivähoidosta stressaamista. Ollaan päästy ulkoilemaan viime päivinä paljon. Kävimme miehen ja E:n ja perheen 13-vuotiaan pojan kanssa laavulla paistelemassa makkaraa ja ihastelemassa meren jäällä maisemia. Kotipihallakin viihdyttiin eilen 2.5 tuntia, kun aurinko paistoi niin lämpimästi. On alkanut tuntua, että sitä aikaakin alkaa taas olla ja itsekin saa hieman rauhoittua ja nauttia vain läheisten seurasta ja yhdessä olosta. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kommentoit! =)