UA-80442521-1

maanantai 3. heinäkuuta 2017

Grillikota valmistuu

Olimme suunnitelleet miehen kanssa grillikodan hankkimista parin vuoden sisällä. Omakotitalossa/pihassa on aina jotain laitettavaa, joten grillikota ei alunperin ollut ihan lähitulevaisuuden suunnitelmissa. Viime kesänä laitettiin salaojitukset ja pihakivetykset poistettiin. Autotalli odottaa myös kunnostusta. Tänä kesänä on laitettu nurmikkoa kasvamaan salaojituksen vuoksi myllätylle maalle, joten talon vierusta on vielä melko karun näköinen.

Grillikodan alkumetrit


Piha on iso ja talo kauniilla paikalla. Siksi olisikin mukava hyödyntää pihaa enemmän. Rantasaunan kaveriksi hankimme nyt grillikodan, jossa voidaan viettää kylmempiäkin syysiltoja ja talvella ulkoilun lomassa paistaa vaikka makkarat.


Perheen pojat tekivät grillikodan katon osat valmiiksiSelasin grillikotien hintoja netistä ja kävin eräässä grillikotia valmistavassa ja myyvässä liikkeessäkin. 6.9m2 grillikodalle muodostui hintaa 4650e pystytettynä. Hinta tuntui liian suurelta ja kota liian pieneltä. Jatkoimme siis netistä etsimistä ja kota ostettiin lopulta yksityishenkilöltä Tori.fi -sivustolta ja sopivasti naapurikaupungista. Hintaa kodalla oli 2100e ja kota oli 9.9m2. Kotaa ei oltu vielä pystytetty, vaan kota oli vielä paketissa. Mieheni piirsi suunnitelman (asemapiirrustus) ja teki toimenpidelupa-hakemuksen kaupungille. Kodan hankinta ei verottanut kummankaan tilipussia, kun olemme siirtäneet yhteiselle tilille kuukaudessa yhteensä 100e. Sopivan pieni summa kummaltakin siirtyy yhteiselle tilille, mutta toisinaan sitten pystyy hankkimaan vähän ex tempore jotain tarpeellista....tai tarpeetonta tai käymään vaikkapa matkalla. Summaa voisi hyvinkin nostaa, sitten kun itselläni opiskelut päättyy ja pääsen takaisin työelämään. Vielä ei opiskelijan budjetista isompia säästöjä tehdä.

Grillikota valmistuu


Lupa grillikodan pystyttämiseen saapui noin viikossa ja maksoi 86e. Grillikota on valmistumassa hyvää vauhtia. Pohjien tekoon meni enemmän aikaa, mutta kodan kasaamiseen ei ole mennyt montaa iltaa. Vielä on kodan sisäpuoli laittamatta ja eiköhän sekin valmistu, kun mies aloitti tänään
kesäloman. Grillikodasta tulee tumman harmaa, valkoisilla nurkka- ja ikkunalaudoilla. Pitäisikin laittaa jo maalit hankintaan.

Seuraavaksi verhokankaat tilaukseen. Olisipa kiva saada kodan verhoihin vähän ideoita muilta. Selasin netistä kuvahaulla grillikodan verhoja. Niitä ei ollut nimeksikään ja ne jotka olivat, eivät juurikaan omaan makuun istuneet. Viimeaikoina olen tilannut verhoja ja verhokankaita Jotexilta*ja sieltä taidan aloittaa verhokankaiden metsästyksen tälläkin kertaa. Jotexin sivuille pääset suoraan täältä *.

*mainoslinkki
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kommentoit! =)