UA-80442521-1

keskiviikko 28. kesäkuuta 2017

Tutkimuksissa taaperon kanssa

Aineenvaihduntasairaus vai ei? Sitä tässä on pohdittu huhtikuusta asti, kun meidän 2v joutui maaliskuun lopulla ambulanssilla sairaalaan. Se taisi tosiaan olla tähänastisen elämäni rankin päivä. Vaan eipä tämä epätietoisuuskaan niin helppoa ole. Poika on päällisin puolin täysin kunnossa. Hän hyppii, kiipeää, juttelee jo melko paljon ja kaikki on hyvin. Ainoastaan pituuskasvu on hidastunut selkeästi. Siitä mainitsin lääkärille, jos siitä olisi heille jotain apua. Ollaan taidettu tippua jo alakäyrältä. Sinne tipahdettiin 2v neuvolassa, kun pituus oli 87.9cm. Nyt pituus oli 85.5cm. Eli edellinen mittaustulos on ollu väärä (pidempi) ja silti seula hälytti.

Sokerien romahtaminen sai lääkärit tutkimaan pojan terveyttä perinpohjaisesti. Hyvä niin. Sokerirasituksen tulokset olivat ok. Nyt ollaan ekaa kertaa yliopistollisessa sairaalassa tutkimuksissa. Ensin meidät otettiin vastaan osastolle ja sen jälkeen siirryttiin ylävatsan ultraan. E on yleensä antanut ultrata ja ottaa verinäytteitä ilman mitään mutinoita, kiittänyt ja huiskauttanut lääkärille ylävitosetkin, mutta nyt oli sellaista temppuilua, että hiki tuli itsellekin. Toki saattoi olla syy siinäkin, että E oli paastonnut ja päiväunetkin jäi kokonaan välistä. Osastolle takaisin tullessa kuultiin, että jäämmekin yöksi sairaalan, koska alkaa 24h kestävät tutkimukset. Paastoa ja verensokereiden seuraamista tunnin ja kahden välein, siihen asti, kunnes sokerit on tippuneet 2.6mmol/l. Sen jälkeen päästäisiin tekeen lisää verikokeita, jossa tutkitaan aineenvaihduntaan liittyviä sairauksia. Lisäksi eristetään DNA mahdollisten lisätutkimusten varalta.Tämä odottaminen ja epätietoisuus on pahinta, mutta mietin, että lapsella ei ole mitään välitöntä vaaraa ja hän on hyvä kuntoinen. Mikäli jotain tutkimuksissa löytyy, toivon, että se olisi jotain hyvin hoidettavissa olevaa. Ehkäpä ollaan aamulla taas viisaampia, kun lääkäri tulee kierrokselle. Vähän hermostunut olo jyllää itselläni vatsanpohjassa. Olen niin malttamaton, että haluaisin tietää kaikki nyt ja heti. Suurin osa tuloksista tulee vasta 2-3 viikon päästä, joten sinne asti odotellaan. Jotain tietoa irtoaa onneksi jo aamullakin.

Olen sen tyyppinen ihminen, että googletan ja otan selvää asioista. Varon kuitenkin tekemästä isompia johtopäätöksiä lukemani perusteella, kun en ole terveydenhoitoalan ammattilainen. Haluan kuitenkin etsiä tietoa, jotta ymmärrän ja voin kysyä lääkäreiltä sairaalassaoloaikana asioita, jotka askarruttavat. Aineenvaihduntasairauksia on niin paljon ja niin eri tyyppisiä hoidoiltaan, oireiltaan ja ennusteiltaan, etten koe enää mielekkääksi lukea niistä netistä. Nyt vain odotellaan ja ollaan kiitollisia, että juuri nyt on kaikki hyvin ♡.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kommentoit! =)