UA-80442521-1

keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

Saariretkellä Pensaskarissa

Alkuviikosta teimme venereissun Perämerellä miehen ja kahden nuorimmaisen pojan kanssa. Ensin käytiin Ruotsin puolella Tornefurössä, saaressa. Ruotsin puolella saarissa on hiekkarantoja, kun taas Suomen puolella rannat ovat melko kivikkoisia. Samantien, kun pääsimme rantaan, alkoi sataa. Oikeastaan vain pieniä kuuroja, mutta ei jääty rantaan grillaamaan, vaan syötiin veneessä vähän välipalaa ja jatkettiin seuraavaan saareen.

Kalakämppä / Pensaskari

Pyörähdimme Pensaskarissa, joka on toiminut aikoinaan kalastajien tukikohtana. Pensaskarista oli muun muassa näytillä jääkellari, lumihuone, kalakämppä ja verkkotarhat. Kaiken kaikkiaan käymisen arvoinen paikka.


Kalakämppä / PensaskariOli mukava huomata, kuinka perheen 13-vuotiaskin oli kiinnostunut kulttuurihistoriasta. Muistaakseni itse en teini-iässä ollut hirveän innostunut museomatkoista :D. M13 on luonteeltaan muutenkin kyllä utelias ja haluaa oppia uutta ja olla kaikessa mukana. Hän taitaakin olla tämän porukan omatoimisin iästään huolimatta. Mieleeni tuli tapaus viime kesältä, kun soiteltiin häntä mukaan sukujuhliin yhdeksältä illalla, kun hereillä oli vielä muitakin lapsia. M oli silloin 12v. Hän kuitenkin ilmoitti, ettei hän nyt millään ehdi tulla, kun oli käynyt kokemassa katiskan, oli sieltä saadut ahvenet perannut ja oli niitä nyt savustamassa. Uudet potut hän oli hakenut maasta ja kuppisoosikin oli kohta valmis. Se, että hän on omatoiminen ja kiinnostunut lähes kaikesta ympärillään tapahtuvasta, on helppo olla luottavainen hänen tulevaisuutensa suhteen. Mukava myös reissujen suhteen, kun häntä kiinnostaa vähän kaikki, vaikka huvipuistot tietenkin ovat ykkösiä. Verkkotarha / Pensaskari

Jääkellari ja lumihuone / Pensaskari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kommentoit! =)