UA-80442521-1

lauantai 16. heinäkuuta 2016

Tuurissa

Kun olimme päässeet Tuurin leirintäalueelle, lähdimme samantien ostoksille kyläkaupalle ja kiertelemään muita alueella olevia putiikkeja. Sateinen päivä oli sopiva ajankohta viettää aikaa kaupoissa kuuhaillen. Kaupassa oli niin paljon kaikkea, että runsauden pula iski. Olin kyllä tosi maltillinen ostoksissani, koska aina, kun löytyi jotain kivaa, ajattelin, että jotain vielä parempaa tulee vastaan, joten loppujen lopuksi ostokset jäivät melko vähiin. Ostin muutaman paidan, lompakon ja keksileimasimen, jota ajattelinkin alkaa testaileen jo lähipäivinä.

 Meidän Tuurin vierailun ajaksi jokaiselle päivälle oli luvattu ukkosta ja sateita pitkin päivää. Olikin ihan mukava yllätys, kun seuraavana päivänä olikin lämmin ja sateeton päivä. Lähdimme heti aamusta paahtamaan Tivoli Sariolaan ( ilmainen alle 13-vuotiaille). Meidän pikku poikakin pääsi tivolilaitteisiin veljensä kanssa. Poika tykkäsi kovasti ja olikin silminnähden tympääntynyt, kun joutui laitteesta pois. Poika olisi pyörinyt varmasti koko päivän laitteissa, jos olisi vain saanut.


Mini-golfia kävimme pelaamassa kierroksen koko porukalla. Tai pienin tietenkin istui matkarattaissa, mutta kulki hyvin mukana alueella. Taas oli hinnat kohtuulliset. Kierros mini-golfia maksoi 3e/hlö. Rata ei ollut ihan perinteinen, vaan maisemaan oli selvästi panostettu. Tuurissa ei ollut missään rahastuksen makua, vaan hinnat olivat kohtuulliset. Myös lounasbuffetti ravintola Onnenkivessä koko perheelle tuli maksamaan vain 24.90e ja valikoimat olivat hyvät. Kaikille löytyi mieleistä syötävää. Toisin kuin huvipuistoissa, joissa rannekkeiden lisäksi ruoat on hinnoiteltu todella korkealle, eikä annokset ole laadultaan kovinkaan kummoisia. Lapsiperheelle yhden päivän huvipuistoreissu voi käydä todella kalliiksi. 


Pienille löytyi myös Muumi-leikkipuisto, joka tietenki käytiin testaamassa myös. Poika juoksi keinusta toiseen ja laski parista liukumäestä avustettuna. Samalla tuli tehtyä tuttavuutta muiden pienien kanssa. 

Illan kruunasi labyrinttimaailma
http://www.merkillinenmaailma.fi/default.aspx?id=109, joka on Euroopan suurin puurakenteinen labyrintti ihan leirintäalueen portin vieressä. Kävimme perheen 12-vuotiaan kanssa suorittamassa tehtävät, jossa tarkoituksena oli löytää kaikkiin neljään torniin, josta tuli hakea leima ja suunnistaa sitten keskellä olevaan, viidenteen torniin, josta oli kulku ulos. Menimme happy hour -aikaan (8e/hlö), eli viimeinen tunti ennen sulkemisaikaa. Kun kuulimme, että keskimäärin labyrintin suorittamiseen menee 45min, alkoikin tulla kiire, sillä olimme saapuneet paikalle 40min ennen sulkemisaikaa. Ensimmäisen kymmenen minuutin aikana emme löytäneet ensimmäistäkään tornia ja aloimme jo miettiä ehtisimmekö suorittaa loppuun rataa ollenkaan. Emme kuitenkaan halunneet luovuttaa, vaan juoksimme pitkin labyrinttiä ja saimme lopulta jokaisesta tornista leimat ja löysimme tien ulos. Ajaksi saimme n.30 min. Olihan se hauskaa! =)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kommentoit! =)