UA-80442521-1

lauantai 16. heinäkuuta 2016

Kesälomareissulla Tuurissa

Maanantaina lähdimme vuokratulla matkailuautolla kohti Tuuria. Perheestämme mukana olivat kaksi nuorinta lasta ( 1v2kk ja 12v pojat). Emme ole aikaisemmin matkustaneet matkailuautolla, joten päätimme kokeilla sitä rohkeasti. Talvisin olemme kyllä asuntovaunulla tunturissa kausipaikalla, joten ihan vierasta tuon tyyppinen matkailu ei ole. Matka Tuuriin meni hyvin. Pysähtelimme välillä jaloittelemaan ja syömään.

Ennen reissua olimme kuulleet, että Tuurin leirintäalueella on usein täyttä. Tuudittauduimme kuitenkin siihen ajatukseen, ettei maanantaisin varmastikaan ole minkään sortin ruuhkaa. Paikkoja ei kuitenkaan enää ollut, joten soittelimme seuraavaksi Ähtärin leirintäalueelle, joka olisi vain 20km päässä Tuurista. Sieltäkin oli paikat jo menneet. Kalajärven leirintäalueelta puolestaan löytyi muutama paikka, joten suuntasimme Seinäjoen suuntaan noin 30km. Mihinkään näistä leirintäalueista ei voinut varata paikkaa etukäteen. Monille se on varmaankin itsestäänselvyys, mutta itse en ole koskaan aikaisemmin majoittunut leirintäalueella, joten tulipa tutustuttua siihenkin hommaan.


Kalajärven leirintäalue oli ihan ok. Ranta oli siisti ja lapsillekin löytyi pieni leikkikenttä. Olimme kuitenkin päättäneet yöpyä siellä vain yhden yön ja lähteä aamusta takaisin Tuuriin kokeileemaan onnea, josko paikka löytyisi meillekin. Ja löytyihän se. Leirintäalueella majoittuvat lähtevät klo 14 mennessä tai jatkavat vierailuaan, joten tiesimme, että paikkoja alkaisi aamusella vapautua. Tuurissa maksoi yöpyminen 20e, vaikka ei olisikaan SF-Caravanin jäsen. Ihan miellyttävä paikka kaiken kaikkiaan. Halutessaan leirintäalueelta pääsi kaupalle maksuttomalla "maisemajunalla" puolen tunnin välein. Rankkasateella tämä osoittautui käteväksi tavaksi pysyä kuivana siirtyessä autolta kaupalle.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kommentoit! =)