UA-80442521-1

maanantai 27. helmikuuta 2017

Äidit ja mummot

Meidän pienimmällä pojalla on kolme isoäitiä. Mummu, mummi ja mummo. Nykyään se ei taida olla kovinkaan tavatonta. Ihmiset eroavat ja solmivat uusia liittoja, joten mummojen ja pappojenkin määrä voi tuplaantua. Se tarkoittaa yleensä lapsille vain useampia tärkeitä lähipiirin aikuisia. Meillä mummot ovat pojan elämässä tiiviisti. Kukin heistä on hoitanut poikaa, kun olemme käyneet leffassa, salilla tai jopa lomailemassa viikonlopun kahdestaan. Toisinaan pyrimme kyläilemään mummoloissa ihan muuten vain, vaikka ylipäänsä kylästelyt on viime vuosina jäänyt liian vähälle. Yhteyksissä ollaan kuitenkin viikottain, joskus jopa päivittäin. Myös poika ojentaa silloin tällöin puhelimen äidille ja sanoo "mummo", silloin on soitettava mummolle. Poika juttelee puhelimeen omalla siansaksallaan tärkeän näköisesti ja vastaa napakasti mummon kysymyksiin Joo! ja Ei!"


Pian on taas aika miettiä, miten mummoja voisi muistaa äitienpäivänä. Vielähän siihen on aikaa, mutta tänä vuonna ajattelin olla ajoissa. Toisinaan lahjan hankkiminen on jäänyt niin viime tinkaan, että olen päätynyt ostamaan kukkia ja Ässä-arvan. Tänä vuonna olen ollut liikkeellä hyvissä ajoin ja suunnitelmissa on käyttää mummoja teatterissa. Liputkin on jo haettu 6. toukokuuta olevaan näytökseen. Pari kertaa olen tilannut aikakauslehden määräaikaisena, jotta lahjasta olisi iloa pidemmäksi aikaa. Hyviä tarjouksia löytyy tällekin keväälle. Esimerkiksi Edullinen Oma Aika -lehden tarjous: 5 lehteä + lahjat = 20,00!* tai  Tilaa ApuKrypto tai ApuRistikot nyt todella edullisesti!*

Mitä itse toivoisin äitienpäivälahjaksi tai ylipäätään äitienpäivältä? Äitienpäivältä toivoisin, että saisin nukkua pitkään. Tai ainakin kahdeksaan =). Ehkä voisimme tehdä yhdessä jotain, joka kuitenkin jollain tavalla poikkeaa meidän perinteisestä arjesta. Olisi myös mukava saada pikku pojan askartelema kortti. Sain viime vuonna perheen 12-vuotiaalta hienon itsetehdyn kortin, joka minua (äitipuolta) ilahdutti niin, että kortti taisi olla esillä vielä syksylläkin. Koin kortin ja sen sisällön erityisen tärkeänä.

*mainoslinkki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kommentoit! =)