UA-80442521-1

perjantai 12. toukokuuta 2017

Kalustemaalausta kalkkimaalilla

Olin jo vähällä myydä olohuoneessamme olevan ruskean arkkupöydän, kun halusin lisää vaaleaa olohuoneeseemme. Lisäksi pari heinätuolia (arkkutuolia) on olleet uutta pintaa vailla jo tovin ja niistä on tarkoitus tulla perheen pienimmäisen leluille säilytyspaikka. Tilaa ei ole yhtään ylimääräistä vielä, ennen kuin poika saa oman huoneen. Käytännössä lelut säilytetään parissa lelusäkissä, arkkupöydän, lastensohvan ja heinätuolien säilytystilassa. Tavallaan systeemi on ollutkin melko toimiva, joten ei ole mitään syytä levittää leluja ympäriinsä sittenkään, kun poika saa oman huoneen. Lelujen määrää ei kyllä voi lisätä tällä hetkellä yhtään, jos meinaa pitää tämän homman hanskassa 😖

Kalustekalkkimaali / Suomen Luonnonmaalit

Maalasin arkkupöydän valkoisella kalkkimaalilla Suomenluonnonmaalit.fi (Pajutex)*. Maalasin arkun kahteen kertaan, sillä arkku oli niin tumma alkuperäiseltä väriltään. 0.9 litran maalipurkki riitti hyvin ja pieneen projektiin maalia vielä jäikin. Viimeistelin arkkupöydän kannen vielä värittömällä kalustevahalla, puhtaana pidon vuoksi. Koristelakan ja servettien ylimmän kerroksen avulla koristelin arkun keskiosan. Itse kuvioon en ole kuitenkaan tyytyväinen, mutta saa kelvata. Vielä pohdin kuluttaisinko teräsvillalla maalipintaa, mutta se jääköön tuonnemmaksi.

Arkkupöytä maalattu kalkkimaalilla


Koristelut tein Decoupal -koristelakan avulla
Maalasin arkkupöydän sen omalla paikalla. Nostin pöydän vain palikoiden varaan ja ruuvasin mustat koristeosat pois. Tulitikut laitoin merkkaamaan ruuvinpaikkoja. Sain mielestäni melko hyvää jälkeä aikaiseksi kalkkimaalilla. Vaha sen sijaan oli melko työläs. Muutaman kerran perus kalustemaaleilla maalatessani, mieheni on pitänyt paikkailla jälkiäni, kun olen saanut rumia valumia aikaiseksi hoppuilemalla. Jatkossakin tartun mieluummin kalkkimaaliin!

*Kalkkimaalit ja vaha saatu (Suomen Luonnonmaalit Oy)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kommentoit! =)