UA-80442521-1

perjantai 21. huhtikuuta 2017

Kalkkimaali kokeilussa

Törmäsin taannoin FB:n Kalkkimaalarit-sivustoon. Kyllä ihmiset on taitavia maalaamaan ja tuunailemaan vanhasta uutta. Itse olen puolestani aina ollut hötkyilijä maalauksen suhteen. Minulla pitäisi tulla heti valmista ja maali ei ehdi kuivaa, ennen kuin olen jo kiirehtinyt seuraavaan vaiheeseen. Yritin vaihtaa FB:n kirppiksellä ruskeaa arkkupöytää valkoiseen, mutta koska vastauksia ei tullut, päätin maalata arkun itse. Onneksi ehdin kuulla lisää kalkkimaaleista, sillä normi kalustemaali ei minun käsittelyssä tuota odotettua lopputulosta. 

Kalkkimaalauksen ensimmäinen kokeilukerta


Maalattavana on siis arkkupöytä ja kaksi heinätuolia (arkkutuolia). Ihan soitellen sotaan en lähtenyt, vaan otin kokeilukappaleeksi pienen puisen tuolin, joka maalattiin yhdessä meidän pienimmäisen kanssa  Pajutexin  (Suomen luonnonmaalit) kalkkimaalilla*. Onneksi pojan into ei kestänyt kovin kauaa, oli nimittäin haastavaa yrittää pitää hänen näppejään erossa jo maalatuista kohdista. Mutta kivaa yhteistä aikaa se oli ja nyt uskallan alkaa maalata myös arkkupöytää. Kalkkimaali levittyi hyvin ja peitti erinomaisesti. Yksi kerros valkoista kalkkimaalia riitti varsin hyvin.


Oma penkki lastenohjelmien katselua vartenE:n lemppari ohjelma on ehdottomasti Hauskat Kotivideot, mutta koska Sampo Marjomaan kuvaa en ihan ensimmäiseksi kaavaile meidän huonekaluja koristamaan, tuolin istuin osaan päätyi Pikku Kakkosen logo =). Kiinnitin tulostetun logon Decoupage koristelakalla. Eri ideoita etsiessäni törmäsin samalla myös muihin sisustus juttuihin. Esimerkiksi lastenhuoneen sisustuksessa paljon käytettyjä pilviä ja pisaroita löytyi ShopAliken** sivuistolta, samoin kuin mustavalkoisia kaakelitarroja, eri kuvioilla.

Mutta joo! Kokeilu sujui hyvin siis, nyt vain arkkupöydän ja heinätuolien kimppuun ja ottamaan selvää pintojen kuluttamisesta teräsvillalla ja vahauksen mahdollisuuksista. Niistäpä sitten myöhemmin lisää =).

*kalkkimaalit saatu
**mainoslinkkiEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kommentoit! =)