UA-80442521-1

perjantai 8. heinäkuuta 2016

Lappapuuroa (vispipuuro)

On taas se aika vuodesta, kun pakastimesta alkaa olla marjat vähissä. Ja hyvä niin, sillä kohtahan se täytetään taas mansikoilla, mustikoilla, omien pensaiden puna- ja mustaviinimarjoilla, sekä karviaismarjoilla. Syksymmällä on mahdollisuuksia puolukoihinkin, kun anopilla on tapana käydä puolukassa ja meillekin aina muutama puolukkapussi tahtoo kulkeutua =). Itsellä puolukoiden poimiminen on värisokeuden takia aika lailla turhauttavaa, kun ämpärin pohjalla pyörii muutama orpo puolukka. Ei marjojen poimiminen ole muutenkaan heiniäni. Sienestämisestä kyllä pidän, vaikka en itse sieniä syökään.


Viimeiset puolukat juuri keittyivät lappapuuroksi netistä löydetyllä ohjeella: https://www.myllynparas.fi/reseptit/vispipuuro-marjoista . Itse tuplaan ohjeen kaikki ainekset, ja mannasuurimoitakin lisään noin desin verran lisää. Päälle laitan vaniljakastiketta.

Lappapuuro/vispipuuro ainekset (valmiiksi tuplattu):

14dl vettä

8dl puolukoita (suoraan pakastimesta)

1dl Stevia sokeria tai lähes 2dl hienoa sokeria

1tl suolaa

n.3dl mannasuurimoita

Valmistusohje:

1) kiehuta (vesi ja marjat) n. 10 min.
2) siivilöi marjojen kuoret pois
3) lisää sokeri ja suola
4) lisää mannasuurimot vispaten
5) anna puuron jäähtyä
6) vatkaa (vatkaimella) puuroa >5min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kommentoit! =)