UA-80442521-1

perjantai 11. marraskuuta 2016

Pihasaunan pirtissä

Talvella tulee melko vähän rantasaunottua, mutta luulenpa, että isänpäivänä ja perinteisesti uutena vuotena saunotaan rantasaunassa. Saunan pirtistä löytyy muun muassa mieheni vaarin vanha levitettävä sohva, jonka entisöimme pari kesää sitten. Sohva oli maalattu kymmeniä vuosia sitten siniseksi. Hioimme kaikki maalit pois ja yritimme saada sohvan alkuperäiseen kuntoon maalaamalla, ootraamalla ja lakkaamalla. Mielestäni onnistuimmekin ihan hyvin. Sohva olisi ollut mukava saada kotiin sisälle, mutta tilaa ei ole tällä hetkellä yhdellekään huonekalulle.

Vanhan puusohvan entisöintiä

PuusohvaRantasaunan pirtissä


Retroilua


Rantasaunan pirtistä löytyy myös mieheni entisöimä keittiökaappi. Pukkarin verhot puolestaan löysin palakankaana kirpputorilta. Vielähän pirttiä voisi siistiä ja sisustaa lisääkin, mutta tällä hetkellä pirtti on sopivan viihtyisä. Aina kesän jälkeen harmittelen, kuinka vähän loppujen lopuksi pirttiä tuleekaan käytettyä kesän aikana. Perheen 12-vuotias tosin on viime kesänäkin yöpynyt pihamökissä parikin viikkoa koiran kanssa.

Rantasaunan pukkari


En ole koskaan ollut erityisen kova saunomaan. Saatan käydä saunassa melko usein, mutta en viihdy saunanlauteilla kerrallaan kovinkaan pitkään. Rantasaunassa viihdyn yleensä pidempään. Siellä on mukava jutustella, ottaa saunasiideri ja kuunnella mökkiradiosta musiikkia. Välillä käydään saunan terassilla pikaisesti jäähdyttelemässä ja lopuksi saunan pirttiin jutustelemaan ja rentoutumaan vähän lisää.

Vaikkakin haaveena olisi joskus mökki Ylläkseltä, rantasaunan pirtti helpottaa pahinta mökkikaipuuta, vielä toistaiseksi ainakin =).
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kommentoit! =)