UA-80442521-1

torstai 22. kesäkuuta 2017

Veneilyä 2-vuotiaan kanssa

Vihdoin päästiin veneilemäänkin. Oli kyllä niin kylmä kesän aloitus, että vesille ollaan ehditty vasta pari kertaa. Eka kerran käytiin testireissu saaren edustalla, jossa syötiin iltapalat ja lähdettiin kotia kohti. Mutta jo toisella kerralla mentiin saareen seuran mökille, jossa lopulta kuitenkin haluttiin yöpyä veneessä. Ja olikin hyvä yöpyä, kun veneeseen oli vaihdettu uusi lämppäri. Taas olin ottanut itselleni kirjan ja lehden mukaan, kun kuvittelin rentoutuvani veneen keulassa pojan laitettua nukkumaan, mutta rentouduinkin niin hyvin, että nukahdin samantien. En muista, milloin olisin nukkunut niin hyvin. Poikakin nukkui lähemmäs yhdeksää!



Poika on nyt 2-vuotias, joten ennen reissuun lähtöä pohdin, kuinkahan poika malttaa olla kiipeämättä veneen laidoille. Keulassa, sängyssä leikkiessään (hyppiessään) otin pojalta liivit pois, jotta hän saattoi vaivatta liikkua. Itselläni ja miehelläni on kuitenkin koko matkan paukkuliivit päällä, jotta tarvittaessa voidaan heti auttaa pojalle liivit päälle. Veneen takaosassa ollessaan pojalla on aina oltava liivit päällä, eikä takaosaan mennä ilman aikuista.



Kun poika oli 2kk ikäinen, hän kävi ensimmäisen venereissun. Etsin netistä tietoa, mitä kaikkea pitäisi ottaa mukaan ja pelkäsin, että jotain tosi tärkeää olisi unohtunut. Aika pienellä määrällä sitä kuitenkin saaressa/veneessä selviää. Kyypakkaus kannattaa ottaa mukaan varalta ja tallentaa puhelimeen meripelastuksen puhelinnumero. Siinäpä taitaa olla meidän varotoimenpiteet yllättävien tilanteiden varalta.

Nykyään pakkaan kaksivuotiaalle mukaan:

pelastusliivit
aurinkolasit
hatun
pyyhkeen
vaippoja
vettä ja ruokia (runsaasti, jos huonon ilman sattuessa ei päästäkään takaisin suunniteltuna ajankohtana)
kosteuspyyhkeitä
peitto ja tyyny
vaihtovaatteita
tuttipullo/nokkamuki, sotkun välttämiseksi (kotona juo mukista)
pari lelua (nämä meillä unohtuu aina, mutta ei ole poika kaivannutkaan leluja veneretkellä)
KYYPAKKAUS *

Veneessä on kuivamuonia aina jemmassa ja vettä tosiaan otetaan mukaan yli tarpeiden, siltä varalta, että jostain syystä kotiin tulo viivästyykin. Ja tarvitseehan vettä juomisen lisäksi usein myös ruoanlaittoon.

Veneilyyn liittyvät tilattavissa olevat suomen-, ruotsin- ja englanninkieliset lehdet löydät TÄSTÄ *

*mainoslinkki


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kommentoit! =)