UA-80442521-1

sunnuntai 18. marraskuuta 2018

Turkissa lokakuussa

Turkin reissu tehty miehen ja perheen 14-vuotiaan kanssa. Tällä kertaa lomailimme Sidessä. Diamond Premium -hotelli oli kyllä hulppea edellisiin hotelleihin verrattuna. Altaalle ja hotellin omalle rannalle mahtui hyvin, vaikka asukkaita hotelliin mahtuu todella paljon. Lokakuun alku ei liene kuitenkaan ruuhkaisinta aikaa. Edellisen kerran olen lomaillut Turkissa vuonna -97 ja silloin oli kyllä ihan erilaiset puitteet. Hintakin oli mielestäni täysin kohtuullinen ottaen huomioon palvelun tason ja monipuoliset ja lähes ympärivuorokautiset ruoka-ja juomatarjoilun. Keskimäärin hintaa oli reilu 700e per henkilö. Hintaan kuului hotellimajoitus (all inclusive), lennot ja lentokenttäkuljetukset.

Diamond Premium
Hotellin yksi oleskelutiloista/Diamond Premium
Hotellin aula/Diamond Premium

Ultra all inclusive sisälsi kaikki ruoat ja juomat ympäri vuorokauden. Lisäksi huoneen minibaari täydennettiin joka päivä kivennäisvesillä, Fantalla ja Cola-juomalla. Ruoka oli todella hyvää, vaikka usein ulkomailla nirsoilenkin ja valitsen tarkkaan mitä syön. Nyt ei tarvinnut nirsoilla. Ruokaa oli joka makuun ja monipuolisesti. Ruokien esillepano oli myös hieno. Rannaltakaan ei tarvinnut lähteä hotellille erikseen syömään, vaan rannan baarissa oli myös lounas ja jäätelötarjoilu ilman erillistä maksua.

Jälkiruokia

Hamam ja hieronta tuli kokeiltua hotellin spassa. Hotellista löytyi myös pieni marketti, parturi- kampaamo, vaatekauppa ja laukkukauppa. Mies kävi leikkauttamassa hiuksensa hotellin parturissa hintaan 8e. Hotellilla oli lähes joka ilta järjestetty iltaohjelmaa. Käytiin kaikki esitykset katsomassa, mutta muihin järjestettyihin toimintoihin ei osallistuttu. Altailla oli ohjattua jumppaa ja kilpailuja, milloin mitäkin


Michael Jackson -show
Turkkilainen ilta
Varattiin huone joen puolelta ja oltiin siihen varsin tyytyväisiä. Aurinko ei porottanut huoneeseen eikä altaiden mahdollinen meteli kuulunut sinne lainkaan. Lisäksi vuoristomaisemaa ja joella kulkevia laivoja oli mukava katsella heti aamusta kun silmät sai auki. Huone oli ylimmässä kerroksessa ja ilmeisesti minulla nykyään on jonkin sortin korkeanpaikan kammo, kun käytävällä käveleminen ensin kauhistutti, mutta melko nopeaa siihen tottui. Meinasin kyllä joka kerta saada sydärin kun perheen teini nojaili kaiteeseen ja kurkki alas.

Hotellin sisätiloissa ei ollut kuuma, vaan ilmastointi pelasi hienosti. Myös huoneessa. Kaikki toimi todella hyvin. Meitä luultiin päivittäin saksalaisiksi ja sitä meille sitten pääasiassa puhuttiinkin. Vaikutti siltä, että hotellin henkilökunta osasi paremmin saksaa kuin englantia, mutta englannilla selvisi pääsääntöisesti ihan hyvin.

Turisteja kuljettava merirosvolaiva
Diamond Premium

Basaarimeiningistä en edelleenkään innostu hirveästi. Tyrkyttäminen ja toisinaan myyjien jopa epäkohtelias käytös ja huijausyritykset alkavat harmittaa. Liikkuminen hotellilta esimerkiksi  Siden vanhaan kaupunkiin oli tosi helppoa ja dolmukset menivätkin ihan 5 minuutin välein. Ja maksoi euron per henkilö. Basaareissa ja muissakin kojuissa hinnat olivat pääsääntöisesti euroissa. Alkumatkasta käytin enemmän liiroja, mutta lopulta aloin maksaa euroilla. Automaatteja on Manavgatin kaupungissa helppo löytää, mutta englannin kielisiä automaatteja oli vähän. Pari kertaa erehdyttiin laittamaan kortti Turkin kieliseen automaattiin, eikä tietenkään ymmärretty ohjeista yhtään mitään. Kuitenkin jollakin ihmeen tuurilla saatiin nostettua rahat, eikä laite imaissut korttia parempaan talteen.

Kaiken kaikkiaan oli kiva reissu ja lämpötila oli joka päivä 29-31. Vielä olisi saattanut pari ylimääräistä päivää lomailla ja nauttia auringosta.

Side Turkki
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kommentoit! =)